Af | 19. august 2018

Pamfletaktivisme og pissefulde folk – Et Roskildeinterview med Lone Aburas

LitteraturNu har igen været på Roskilde Festival, og i år har vi haft mikrofonen med. Her kan du høre Lone Aburas fortælle om, hvordan hun havde det med at læse op af sin politiske litteratur på FORFATTERSKABETs første dag.

For vistnok ottende år i træk tilbød FORFATTERSKABET på Roskilde litterær tømmermændsterapi og et tiltrængt helle fra pumpende basgange og skyer af urinstøv. Et koncentreret, eftertænksomt og i år meget politisk rum midt i det postapokalyptiske landskab af knækkede pavilloner og støvindsmurte telte, som dyrskuepladsen i høj sol hurtigt forvandler sig til. Efter i flere år at have været henvist til et alt for klejnt telt klods op ad en scene, fik litteraturen i år tiltrængt mere plads (og fik sneget sig med på den officielle Roskildeplakat, sådan!) på den nye Flokkr-scene.

På søndagens indledende litteratursession læste Lone Aburas, Peder Frederik Jensen og Kaspar Colling Nielsen op af deres prosaværker og diskuterede bagefter flygtningestrømme, teknologi, politikerlede og litteraturens politiske potentiale, kun afbrudt af en ung bro, der absolut ville kysse Caspar Eric – moderatoren af det hele – på kinden. Da den sortsynede snak var forbi, mødte vi Lone Aburas til en snak om at læse op på Roskilde, om at lade folk købe deres sofa i fred og om litterær og politisk aktivisme. Hør med her:

Interview: Kamilla Sørensen og Laurits Nikolajsen

Klippet og tilrettelagt af Kamilla Sørensen.

Nyeste anmeldelser i kategorierne Podcasts,

Læs også